Spotkania wigilijne przy choince
Propozycja 1
Zupa: Barszcz wigilijny z uszkami i nadzieniem grzybowym
Danie główne: Złocisty karp marynowany, smażony na maśle, podawany z cebulką, ziemniakami pieczonymi w ziołach i zasmażaną kapustą
Deser: Cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi z rodzinnej pracowni
Cena 85 zł/os.
*przyjęcie trwa 3 godziny (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 2
Zupa: Krem grzybowy z nutą warzyw z dodatkiem białego wina, podany z łazankami
Danie główne: Filet z sandacza z sosem porowym, ryż jaśminowy, bukietem jarzyn
Deser: Cynamonowa szarlotka na ciepło serwowana z lodami waniliowymi z rodzinnej pracowni
Cena 100 zł/os.
*przyjęcie trwa 3 godziny (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 3
Zupa: Zupa grzybowa z nuta warzyw z dodatkiem białego wina i łazankami LUB Barszcz wigilijny z uszkami z nadzieniem grzybowym LUB Toskaoska z pomidorów pelati
II Danie: Pierogi z kapustą i grzybami - wyrób własny ( 3 szt.) / Sandacz w sosie kardynalskim i kluseczkam / Filet z karpia smażony na maśle z cebulką / Klasyczny De volaille z kurczaka / Kurczak w sosie śmietanowo szpinakowym na ryżu / Pieczona karkówka po wielkopolsku w sosie własnym / Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Deser: Świąteczny piernik z powidłami śliwkowymi / Szarlotka / Makowiec
Zimny bufet (4 do wyboru): Rolada z kurczaka z szynką i zielonymi szparagami / Schab ze śliwką po duosku / Ruloniki z szynki z kremem twarogowym i rukolą / Mini tortille MIX - kurczak, tuoczyk, wege / Roladka z ciasta szpinakowego z łososiem wędzonym i sosem chrzanowym / Śledzie po królewsku / Mus z wędzonego łososia na grzance / Ryba po grecku
Sałatka: Jarzynowa LUB Grecka
Cena 185 zł/os.
*przyjęcie trwa 3 godziny (prosimy o informację czy przygotować opłatki)
Propozycja 4
Zupa (1 do wyboru): Zupa grzybowa z nutą warzyw z dodatkiem białego wina i łazankami / Barszcz wigilijny z uszkami z nadzieniem grzybowym / Krem z cukinii z dodatkiem mleczka kokosowego i migdałami / Żurek staropolski / Toskaoska z pomidorów pelati
II Danie: Pierogi z kapustą i grzybami wyrób własny ( 3 szt.) / Łosoś podawany z ryżem jaśminowym i sosem porowym / Sandacz w sosie kardynalskim i kluseczkam / Smażony karp na maśle podawany z szarym sosemi / Klasyczny De volaille z kurczaka / Roladka z indyka faszerowana warzywami w sosie bazyliowym / Kurczak w sosie śmietanowo szpinakowym na ryżu / Pieczona karkówka po wielkopolsku w sosie własnym / Pieczona golonka po bawarsku / Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym / Tradycyjny zraz wołowy w ciemnym sosie
Deser: MIX CIAST - 2 porcje na osobę - Świąteczny piernik z powidłami śliwkowymi / Szarlotka / Makowiec / Sernik LUB Fondanta czekoladowa LUB Mini Panna Cotta i Mini Creme Brulee w bufecie
Zimny bufet (6 do wyboru): Roladka drobiowa z polędwiczką i borowikami / Rolada serowa z kurczakiem / Rolada z kurczaka z szynką i zielonymi szparagami / Rolada z polędwiczki faszerowanej kurkami / Schab pieczony ze śliwką po duosku / Schab nadziewany musem chrzanowym / Roladka z karkówki faszerowana leśnymi grzybami / Roladka wieprzowa z kurkami i tymiankiem / Polędwiczki wieprzowe z musem drobiowym i zielonym pieprzem / Ptysie z musem z wątróbki gęsiej i pikantnym korniszonem
Ruloniki z szynki z kremem twarogowym i rukolą / Galarciki drobiowe / Szparagi w szynce / Burgerki z szarpaną wołowiną i sosem BBQ / Mini tortille MIX - kurczak, tuoczyk, wege / Pstrąg w ziołach / Rolada z sandacza faszerowana masłem łososiowym / Mus z wędzonego łososia na grzance / Roladka z ciasta szpinakowego z łososiem wędzonym i sosem chrzanowym / Śledzie po królewsku / Łosoś w galarecie / Ryba po grecku / Ryba opiekana z octem i dodatkami w mini słoiczkach / Kalmary w panierce z ciasta piwnego z sosem czosnkowym / Jaja w sosie tatarskim / Roladka szpinakowa z twarogiem / Pomidor faszerowany kuskusem / Deska przekąsek wegaoskich z humusem
Sałatka: Jarzynowa LUB Grecka LUB Niemiecka LUB Cesarska
Cena 200 zł/os.
*przyjęcie trwa 7 godzin (prosimy o informację czy przygotować opłatki)